Insekter inomhus

Har du fått oväntat besök hemma i form av insekter? Det är vanligare med insekter i hemmet än man tror och de flesta märker vi inte ens av. Bland de mer vanliga insekterna finner vi bland annat silverfiskar, mjölbaggar och pälsängrar. Trots att de inte utgör ett direkt hot vill man helst inte dela bostad med dessa små djur. Du behöver dock inte ta till några drastiska åtgärder, det finns många enkla husmorsknep som du kan testa innan du ringer den lokala skadedjursbekämpningen och sanerar lägenheten eller huset. Följ med när vi går igenom hur du bekämpar några av de vanligaste insekterna i hemmet.

gnetter2.se

Bli av med silverfiskar

Har du ett vackert badkar eller väl inrett badrum därhemma? Då vore det väl en skam att låta några insekter förstöra den goda stämningen när du sjunker ned under vattnet för lite ensamtid. Silverfiskar, eller bänksill som de även kallas, är små skadedjur som trivs bäst i områden där det är mörkt, vått och fuktigt. Badrummet är därför deras favorittillhåll och det finns stor chans att du stöter på dem nära avloppsbrunnen där de också äter sig mätta på hår- och hudavfall. Silverfiskar kommer oftast in i hemmet med varor som du köper men de är inte svåra att bli av med. Se exempelvis till att skapa en miljö som de inte trivs i och var konsekvent med städningen, var noga kring avloppet. Städa undan saker som blivit liggandes för länge, speciellt i förbindelse med golvet. Gör du ett bra jobb kommer de att dö ut av sig själva då de inte har något att livnära sig på.

Bli av med mjölbaggar i hemmet

Mjölbaggar är en annan insekt som är vanligt förekommande i hemmet. Baggen tillhör insektfamiljen skalbaggar och är oftast brun eller svart. Dessa små djur är inte farliga men om de har fattat tycke för din bostad, och du inte gör något åt det, kan de föröka sig och skapa problem. Som namnet antyder så gillar mjölbaggar att befinna sig i miljöer där de har tillgång till torrvaror som mjöl, torkad frukt eller flingor. Om du har ett skafferi fullt med sådana varor är det därför viktigt att du håller rent och städar noggrant. Om du redan har fått in mjölbaggar i hemmet kan det räcka med att du slänger de förpackningar som de tagit sig an. Se dock till att stoppa in förpackningarna i frysen så att insekterna garanterat dör och inte sprider sig vidare efteråt. Städa resten av skafferiet noggrant och se till att dina torrvaror är tätt förslutna i framtiden.

pulse