Att få bort huvudlöss

Kliar det i hårbotten? Då kan du ha råkat ut för huvudlöss. Allra vanligast är det att barn i förskole – och skolåldern får huvudlöss. Det är dock en åkomma som kan drabba alla. En vanlig missuppfattning är att löss har en tendens att dras till smutsigt hår. Faktum är att de inte är särskilt nogräknade, lössen bryr sig varken om hårfärg eller renlighet. Huvudlusen är nöjd så länge den har en hårbotten att suga blod från. I det här inlägget kan du läsa mer om hur du blir av med huvudlöss.

Att effektivt bekämpa huvudlöss

Det finns en rad lusmedel som utvecklats för hemmabruk. Lössen har utvecklat resistens mot några av de äldre kemiska produkterna som tidigare fanns på marknaden. Många av dagens lusmedel kväver lössen och deras ägg. Den här typen av mekaniska lusmedel anses inte kunna leda

a girl is upset face, her mother do head lice treatment.

till resistens. Det har visat sig att luskammen är bäst mot löss. Förutom att den effektivt bekämpar lössen är den ett utmärkt verktyg för att upptäcka ovälkomna gäster i håret. När en familjemedlem drabbats av löss bör alla i hushållet kontrolleras. För att bli av med huvudlössen ska du kamma igenom håret noga dagligen. Börja att luskamma från hårbotten och fortsätt längs med hårstrået.

Huvudlöss smittar lätt

Går det att helt undvika huvudlöss? Huvudlöss kryper fram, de kan varken flyga eller hoppa. Att undvika huvudlöss är svårt, särskilt för dig som har barn. De tar sig från ett huvud till ett annat och smittar fort inom barngrupper. Det finns de som hävdar att huvudlössen i allt större utsträckning även smittar äldre barn som har mycket huvud- mot huvudkontakt när de tillsammans lutar sig över paddor, mobiltelefoner och datorer. En kliande hårbotten behöver inte automatiskt betyda att det är ett lusangrepp på gång. Om du använder rätt hårvårdsprodukter som skapar balans i hårbotten slipper du missta mjäll och andra kliande problem för huvudlöss.

pulse